Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Vihoraški put 29.06.13.

SLIKE STJEPAN

SLIKE DRAGAN N.

SLIKE IBRO

 

Jednodnevni planinarski izlet

Bijele stijene-Vihoraški put-Samarske stijene

(strogi rezervat)

 

Datum: 29.06.2013.

Odredište: Bijele stijene 1335 m – Samarske stijene ( Gorski kotar )

Prijevoz: Autobusom za 20 osoba, cijena 1.340,00 kn

Polazak autobusa u 7.00 h iz Krka i dalje prema rasporedu

Smjer kretanja: 13 km ceste od Tuka, klanac kostura, Bijele stijene (vrh),Vihoraški put, Samarske stijene

Vrijeme trajanja: 6 – 8 sati ( ovisno o broju sudionika)

Zahtjevnost: zahtjevna markirana staza (u kišnim uvjetima vrlo zahtjevna staza)

Oprema:  za kopne planinarske pohode (s obzirom na godišnje doba i podneblje Gorskog kotara preporučena oprema za kišu)

Nakon kraćeg zaustavljanja u planinarskom domu „Bijele stijene“ u Tuku na-stavljamo vožnju makadamskom cestom do popularnog 13. kilometra na cesti

Tuk-Jasenak. Tu počinje naše pješačenje cestom do 15. kilometra, te kroz klanac kostura nastavljamo stazom prema vrhu Bijelih st. S vrh se vraćamo do Boca te Vihoraškim putem pored Ratkovog i Južnog vrha kroz „Zelenu dolinu“„Ljusku“ i „Natašin dol“ prema Ratkovom skloništu.(Ovisno o veličini i raspoloženosti grupe obići ćemo „Kapelicu“ te Ratkov i Južni vrh). Naša tura završava kod Ratkovog skloništa te još pola sata do autobusa i povratak u Tuk. U povratku u planinaskom domu u Tuku možete ručati grah s kobasicom za 25 kn.

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da posjeduje odgovarajuću planinarsku opremu, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta te odluka i uputa vodiča.Vodič ima pravo izmjena plana i programa izleta obzirom na objektivne i nepredvidive okolnosti na samom izletu.

Izlet organizira: PD „Obzova“ Krk

Vodič: Božidar Glad, planinarski vodič-instruktor HPS-a (091/22 50 639), E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pomoćni vodič: Zoran Sekovanić