Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Staza sedam slapova 20.10.13.

Slike Dragan N.

 Slike Stjepan

Slike Ibro

STAZA SEDAM SLAPOVA

                                  BUZET – SELCA – KOTLI - BUZET                                

Br. izleta: 116

Datum: 20.10.2013. (nedjelja)

Prijevoz: autobus

Polazak: u 7:00 sati s autobusne stanice Krk– 8:10 Vrata Jadrana

Trajanje hoda: 6 sati (s odmorima ukupno 8  sati)

Težina puta: uglavnom lagana označena staza, H=250 m, L=15 km

Vođa puta: Diana Matešić ( 098-425793 ), vodič na terenu Silvano Komar – PD Planik Buzet

Opis puta: S autobusne stanice u Krku krećemo u 7 sati, na Vratima Jadrana nam se pridružuju prijatelji iz Rijeke i nastavljamo u pravcu Istre. U Buzetu nas čekaju naši domaćini  iz PD Planik Buzet Silvano Komar i Marija Derenčin. Vodit će nas stazom koja prolazi kroz šumu, pored i preko vode koja je u kamenu oblikovala mala jezerca, udubine, brzake i slapove. Na pojedinim, najstrmijim dijelovima staza je osigurana konopima za lakše savladavanje uspona. Pod svakim većim slapom voda je iskopala teren i stvorila manja jezerca. Slapovi svojim obrušavanjima dosta buče što cijelom ambijentu daje poseban ugođaj. Nakon izlaska iz kanjona prolazimo pored mjesta Selce, pa pored napuštenih kuća do mjesta Kotle. Tu je predviđena pauza za piće i marendu. Nakon odmora i razgledavanja živopisnog mjesta Kotle, slijedi  povratak uz kanjon rijeke Mirne do Buzeta. Kanjon nije tako impozantan kao onaj prethodni. Staza ide uz potok, ima karakteristike uređene šumske ceste i ugodna je za pješačenje. U Buzetu je organiziran ručak za planinare po povoljnim cijenama (maneštra 30 kn, njoki ili fuži s gulašom 45 kn)

Oprema: primjerena planinarska odjeća i obuća, planinarska, zdravstvena i osobna iskaznica

Cijena prijevoza: 70 kn

Prijave: Diana Matešić ( 098-425 793 ),  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promjene plana ili potpuno otkazivanje izleta