Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

16.06. Grižane - Zagradski vrh - odgađa se

GRIŽANE –ZAGRADSKI VRH (1187 mnv)

Izlet se odgađa zbog nedovoljno prijavljenih sudionika.

Datum: 16.06.2019.
Dan: Nedjelja

Prijevoz : Osobna vozila
Polazak: Tifon iza Krčkog mosta u 8.00 sati

Cijena:  Prijeđeni kilometri pomnoženi s jednom kunom dijele se na broj osoba u vozilu. (napr. 80 km * 1 kuna = 80, ako su 4 osobe (80/4=20 kuna po osobi).                        
Ručak: Restoran „Mirna dolina“ pored Triblja. Menu od 50-60 kuna.
Trajanje hoda: oko 8-9 sati hoda.

Napomena:Staza se može okarakterizirati kao zahtjevna prvenstveno zbog duljine ( približno 18-19 km) i visinske razlike od 947 mnv, uključujući očekivano  visoku temperaturu zraka.       

Vodič i prijave: Dragan Nišler : 098 18 73 209      This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Opis izleta: Okupljanje sudionika izleta na benzinskoj postaji Tifon, gdje će se izvršiti raspored osoba po osobnim vozilima. Kreće se u 8.00. sati s Tifona i za manje od pola sata vožnje dolazi se u Grižane, gdje se vozila parkiraju pored „Kuće Klović“. Kreće se stazom koja se kontinuirano uspinje oko 45 minuta do prve raskrsnice s putokazima.  Ovaj dio puta prvenstveno, a i pojedini djelovi nakon njega zarasli su u visoku travu i potrebno je obavezno imati duge hlače zbog krpelja! Isto tako i visoke planinarske cipele.

Ovo je ujedno i najstrmiji dio puta. Markacije vode dalje uzbrdo i nakon nekog vremena put s primorske strane prelazi na goransku stranu. Ovaj dio puta većinom je gustoj šumi koja pruža hlad i prati trasu starih puteva koji su jednim dijelojm još u upotrebi dok je jedan dio s vremenom propao.

Nakon nekoliko sati hoda dolazi se do lovačke kuće Kalac, koja se nalazi u neposrednoj blizini ceste koja povezuje Bribir s Ličem. Od same kuće do Zagradskog vrha potrebno je još oko sat i pol hoda. U Grižane se vraćamo istim putem kojim smo i došli. Na samom vrhu nalazi se žig HPO broj 8, kontrolna točka br. 9.

Pri povratku s izleta svraćamo u restoran Mirna dolina koji se nalazi na ulazu u Tribalj, gledano s crikveničke strane, na ručak.

Oprema: Primjerena odjeća (duge hlače) za planinarenje,visoke gojzerice, štapovi, okrepa, dovoljno vode, (minimalno 2,5 litre!!)  planinarska, zdrastvena i osobna iskaznica.

Očekuju se visoke ljetne temperature i potrebno je na glavi imati pokrivalo za zaštitu od sunca i izložene djelove kože zaštićene kremom za sunčanje.

Izlet je na vlastitu odgovornost!!

Kao ilustracija za one koji su bili na izletu Tribalj - Medviđak, ovaj izlet je zahtjevniji!

U slučaju nepovoljnog vremena izlet se može i otkazati