Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

01.03. Vremščica i Škocjanske jame (SLO) - otkazuje se

Vremščica 1027 mnv + Škocjanske jame

Dan i datum: nedjelja, 1.3.2020.    otkazuje se do daljnjega       

Vrsta prijevoza: autobus

Polazak: Krk 7:00, Malinska 7:15, Njivice 7:30, Omišalj 7:45, Vrata Jadrana 8:15

Povratak: do 20:30 sati 

Cijena: do 50 kn po osobi za članove PD Obzova te do 80 kn za članove drugih društava (ovisi o popunjenosti autobusa)  + 18 € ulaz u Škocjanske jame

Opis izleta: krećemo iz mjesta Volče pitomom označenom stazom koja se postepeno uspinje kroz šumu te nakon nekog vremena izlazimo iz šume i travnatim grebenom uspinjemo se pred crkvicu sv. Urbana gdje nam se otvara pogled na okolne vrhove i dolinu, a uskoro i na sam vrh Vremščice. Uspon traje oko sat i trideset minuta te savladavamo visinsku razliku od 427 m. S vrha se pruža pogled na okolne brežuljke, obližnju planinu Nanos, a u daljini na Alpe. Vraćamo se istom stazom.

Autobusom nastavljamo do ulaza u Park Škocjanske jame, oko 20 min vožnje.

Ulaz u Škocjanske jame dogovoren je za točno 15:00 sati uz pratnju stručnog vodiča na slovenskom jeziku. Ukoliko netko ne želi posjetiti jame, može ostati u kafiću ili napraviti pješačku turu označenom stazom do obližnjeg naselja.

U slučaju nepovoljnog vremena posjetit će se samo Škocjanske jame.

Škocjanske jame upisane su u UNESCO-v registar svjetske baštine i uistinu su vrijedne posjeta, a mnogi ih smatraju ljepšima od Postojnske jame. Posjet jamama traje 1,5 do 2 sata, prehoda se 3 km. u jami se prođe ukupno 500 stepenica prema dolje ili prema gore (ne odjednom), temperatura u jami je 12◦C. U slučaju kiše bilo bi dobro imati kabanicu ili kišobran jer se od recepcije do ulaza u jamu hoda oko 500 m. Na izlazu iz jame još je jedan niz stepenica na povratku do autobusa.

Ulaznice: 18,00 € / odrasla osoba

                14,00 € / student ili umirovljenik

                9,00 € / dijete.

Nakon posjete jamama, povratak autobusom na Krk. Nije organiziran obrok pa treba ponesti hranu i piće u ruksaku.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih sudionika izlet će se realizirati automobilima.

Zahtjevnost staze: lagana, tehnički nezahtjevna

Oprema: standardna planinarska oprema, u slučaju kiše, snijega i zahlađenja, prilagođena vremenskim uvjetima; gojzerice; štapovi; osobni dokument za prelazak granice; planinarska i zdravstvena iskaznica; tekućina i hrana.

Vodič: Marijana Tomašić

Prijave i informacije: kod vodiča na 091/512 6821 ili na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  najkasnije do srijede 26.2.2020. Broj mjesta u autobusu je ograničen.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-u za tekuću godinu  te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.