Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Lič - Kobiljak 26.03.22.

Slike Ibro

Datum, dan: 26.03.2022., subota

Prijevoz : osobni automobili

Mjesto i vrijeme okupljanja: Okupljanje u 9 sati kod Tvornice za preradu drva- Drvenjača. Nalazi se na izlazu iz Fužina u pravcu Liča. Sa obje strane ceste vide se brda drvenih trupaca.

Vrijeme hoda: 4-5 sati

Težina puta: zahtjevan  (potrebna je dobra kondicija)

Visinska razlika  cca 400 m

Vodič: Ibro Veletanlić - prijave na mob.091 794 1091

Opis puta

Vozimo se do kraja mjesta Lič gdje ćemo na jednom parkingu ostaviti automobile. Sa ovog mjesta idemo nekoliko stotina metara po makadamskoj cesti, a onda nas planinarska staza vodi, dosta strmim usponom, do podnoćja Kobiljaka. Zadnjih 20-tak minuta prolazimo kroz stjenovito, ali lagano prohodno  područje do samog vrha Kobiljaka. Vrh je bez raslinja tako da je vidik omogućen u krugu od 360 stupnjeva.

Napomena:

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu.

Oprema: Standardna planinarska; gojzerice, ruksak, štapovi, zaštita od sunca, vjetra, kiše i hladnoće, dovoljno vode i hrane.