Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Golica (SLO) 22.05.22.

Slike Dragan

Slike Ibro

GOLICA, 1.835 m (Slovenija)

Dan i datum: nedjelja, 22.5.2022.             

Vrsta prijevoza: autobus

Polazak: Krk 6:30, Malinska 6:45, Kijac – Njivice 6:50, Omišalj 7:00, Tifon 7:10, Vrata Jadrana 7:40

Povratak: u večernjim satima     

Cijena: 180 kn za članove PD Obzova

             220 kn za članove drugih društava

Golica je vrh u Karavankama sjeverno od mjesta Jesenice, omiljeno odredište planinara jer je s vrha i s njenog travnatog grebena prekrasan pogled na ostale vrhove Karavanki i mnoge vrhove Julijskih Alpi. Omiljeni je cilj brojnim planinarima svih dobi osobito u svibnju kada su njezini obronci prepuni narcisa u cvatu.

Opis izleta:

Polazimo iz Krka prema navedenom rasporedu i vozimo se kroz Sloveniju, uz jednu pauzu na odmorištu uz autoput, do mjesta Planina pod Golico (890 m) u blizini Jesenica. Put nas vodi najprije cestom, a zatim šumskom stazom u trajanju od oko 2 sata do Koče na Golici (1.582 m) koja bi trebala biti otvorena. Nakon pauze grupa A ide do vrha Golice 1.835 m još oko sat vremena hoda. Odmor na vrhu te spuštanje istim putem do autobusa. Izlet je primijeren svim planinarima te će biti organiziran u dvije grupe:

A grupa: Planina pod Golico – Koča na Golici – vrh Golice – povratak (kondicijski teže)

B grupa: Planina pod Golico – Koča na Golici – povratak i sve sporijim tempom (kondicijski srednje težine)

U slučaju nepovoljnog vremena izlet se može otkazati.

U slučaju malog broja prijavljenih sudionika izlet će se realizirati automobilima

Zahtjevnost staze: kondicijski srednje zahtjevna, tehnički nezahtjevna

Oprema: čvrste cipele, planinarski štapovi, odjeća primjerena vremenu, dovoljno hrane i tekućine, vrijedeća članska iskaznica za 2022. godinu, osobni dokument radi prelaska granice.

Vodič: Marijana Tomašić

Prijave i informacije kod vodiča na 091/512 6821 ili na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čim prije zbog ograničenog broja mjesta u autobusu, a najkasnije do srijede 18.5.2022.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-u za tekuću godinu  te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.