Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Staza sedam slapova 12.06.22.

Slike Ibro

 

Dan i datum: nedjelja, 12.6.2022.             

Vrsta prijevoza: osobna vozila

Polazak: Tifon nakon mosta: 7.30, Vrata Jadrana 8.00

Povratak: u popodnevnim satima             

Cijena: svatko prema dogovoru sa svojim vozačem.

Tunel Učka: auto u jednom smjeru – 36 kn

Opis izleta:

Krećemo automobilima sa Tifona u 7.30 sati. Ukoliko netko nema prijevoz do Tifona, a htio bi ići na izlet, neka se javi pa ćemo se probati organizirati. Na Vratima Jadrana stajemo kako bi nam se pridružio dio članova. Nastavljamo zajedno kroz Tunel Učka do Buzeta gdje se nakon 40ak minuta vožnje od Vrata Jadrana parkiramo sasvim blizu početka naše kružne staze.

Staza sedam slapova jedan je od bisera Buzeštine. Svojim većim dijelom prolazi uz tok rijeke Mirne te pokraj sedam atraktivnih slapova, dok u svojem prvom dijelu prolazi buzetskom trim stazom i šetnicom.

Staza je primjerena svim planinarima, osim same kilometraže staze, nema velikih niti zahtjevnih uspona, posjećuju je turisti i izletnici, zato će se ići u jednoj grupi.

Dužina staze: oko 15 km

Vrijeme hoda: oko 6 sati

Staza najvećim djelom prati rijeku Mirnu, izmjenjuju se djelovi u sjeni i na suncu.

Proći ćemo uz dio od sedam slapova, uz vrlo atraktivne poglede, preko starog Napoleonovog mosta do naselja Kotli gdje ćemo napraviti dužu pauzu te se iz Kotli uputiti natrag u smjeru Buzeta. Na nekoliko mjesta pregazit ćemo rijeku Mirnu te se vratiti kružnim putem na polazište.

Vraćamo se kući istim putem. Tko želi može se još zaustaviti u Buzetu, Roču ili Humu ili se vratiti cestom preko Učke.

Zahtjevnost staze: kondicijski srednje zahtjevna, tehnički nezahtjevna, osim jednog kraćeg djela na kojem je potreban poseban oprez i treba se poslužiti rukama sa savladavanje uspona, a koji je osiguran sajlama.

Oprema: čvrste cipele, planinarski štapovi, odjeća primjerena vremenu, dovoljno hrane i tekućine, vrijedeća članska iskaznica za 2022. godinu.

Vodič: Marijana Tomašić

Prijave i informacije kod vodiča na 091/512 6821 ili na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do subote, 11.6.2022. u 20.00 sati.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-u za tekuću godinu  te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.