Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Krn (SLO) 19.06.22.

KRN, 2244 m (Slovenija)

Dan i datum: nedjelja, 19.6.2022.             

Vrsta prijevoza: osobna vozila

Polazak: Vrata Jadrana: 6.30 sati

Povratak: u kasnijim večenjim satima      

Cijena: prema dogovoru s vozačem automobila.

 

Krn je planina jugozapadnih Julijskih Alpa na sjeverozapadu Slovenije.

Sa visinom od 2244 metara najviši je vrh na planini Krn, na planinskom lancu, koji se uzdiže strmo iznad središnjeg dijela rijeke Soče. S ovog vrha se pruža panoramski pogled, od Jadranskog mora kroz Matajur i Breginjsko, Kobarid stol do Kanina.

Na sjevernoj i istočnoj strani otvara se prekrasan pogled na najvišu vrhove Julijskih Alpa.

Rijeka Soča teče zapadno od vrha. Krn ima moćni zapadni zid, koji se najbolje može vidjeti iz Kobarida ili Drežnice. Na sjevernoj strani nalazi se jezero Krn, najveće glacijalno jezero u Sloveniji.

Opis izleta:

Polazimo autima s Vrata Jadrana kroz Sloveniju u smjeru Tolmina i Kobarida te uzbordo lokalnom cestom do parkirališta koje je naše polazište i gdje ostavljamo aute.Vrsta terena kojim se krećemo je od livada u podnožju planine do izrazitog kamenjara i stijena prema vrhu planine. Pod vrhom nalazi se planinarska kuća Gomiščkovo zavetišče na Krnu (2182 m) koje bi trebalo biti otvoreno.

Izlet je primjeren planinarima u dobroj fizičkoj kondiciji.

Vrijeme hodanja: oko 8 sati.

Visinska razlika: 1253 m.

Zahtjevnost staze: kondicijski zahtjevna

Oprema: čvrste cipele, planinarski štapovi, odjeća primjerena vremenu, dovoljno hrane i tekućine, vrijedeća članska iskaznica za 2022. godinu, osobni dokument radi prelaska granice.

Vodič: Marijana Tomašić

Prijave i informacije kod vodiča na 091/512 6821 ili na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Prijave do petka 17.06.2022.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-u za tekuću godinu  te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.