Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dolomiti 05.08.-09.08.22.

Slike Ibro

D O L O M I T I

Datum: 5.8. – 9.8. 2022.               

Vrsta prijevoza: osobna vozila

Polazak: Rijeka, Vrata Jadrana 7.00        

Povratak: u večernjim satima 9.8.

Opis izleta:

Krećemo s Vrata Jadrana u smjeru Trst – Portogruaro – Pordenone – Belluno – Malga Ciapela (ili neki drugi kamp na tom području). Trajanje vožnje oko 5 sati, oko 350 km.

Nakon dolaska u kamp postavljamo šatore, upoznajemo se s okolicom i radimo plan i dogovor za idući dan. Svaki dan ćemo imati dogovor za naredni dan prema vremenskoj prognozi i ostalome.

U planu je više mogućih ciljeva, a uži izbor bit će odlučen na licu mjesta (Piz Boe 3.152 m, Lago di Sorapis, Tre Cime i ferata Torre Toblin, Lagazuoi 2.935 m, Ferrata Tridentina i Cima Pisciadu 2.985 m, posjet Cortini d'Ampezzo itd.

Troškovi izleta:

- trošak goriva u dogovoru s vozačem (oko 350 km u jednom smjeru + svakodnevni transferi u okolici)

- autocesta (oko 12 eura u jednom smjeru)

- autokamp (do 20 eura po osobi i noći)

- hrana i piće prema individualnim željama i potrebama

- ostali osobni troškovi

- eventualno karta za žičaru

Napomena:

Do 15.7. otvorene su pretprijave. Ukoliko netko od zainteresiranih ima mogućnost sudjelovati na izletu manji broj dana, treba si organizirati prijevoz za raniji povratak i navesti to na vrijeme, prije rezervacije smještaja.

Nakon pretprijava, imat ćemo sastanak za sve prijavljene za dogovor oko detalja i plaćanje akontacije.

Zahtjevnost staze: kondicijski zahtjevna do vrlo zahtjevna, tehnički nezahtjevna do zahtjevna (ferata)

Oprema:

- šator, karimat, vreća za spavanje, plinsko kuhalo, pribor i posude za jelo i piće i ostali kamperski pribor po želji, rezerve hrane i tekućine

- gojzerice, planinarski štapovi, svjetiljka, vjetrovka, zaštita od sunca  krema, kapa naočale), ali i zimske rukavice i kapa

- ferata komplet, penjački pojas, kaciga, 2 sponke, uže, trake

- važeći dokument za prijelaz granice, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica (preporuča se i EU zdravstvena iskaznica), planinarska iskaznica

Vodič: Alen Čančarević

Prijave i informacije kod vodiča na 098 / 924 9391 ili na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  najkasnije do 15.7.2022.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-u za tekuću godinu  te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.