Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Čvrsnica i Vran planina (BiH) 19.06.-22.06.14.

Slike Zoran

Slike France 

VIA – turistička agencija iz Rijeke

 u suradnji s planinarskim društvima DUGA - RIJEKA i OBZOVA - KRK

organizira 4-dnevni planinarsko – turistički izlet u

BOSNU I HERCEGOVINU

na planinski masiv ČVRSNICE I VRAN PLANINE

( 19.-22.06.2014. )

PROGRAM  IZLETA:

Četvrtak 19.06. – Polazak iz Rijeke unajmljenim autobusom: 0:15 sati Jelačićev trg, 0:30 sati Krčki most, 0:45 sati Crikvenica. Nastavak u pravcu Senja, Žute Lokve i dalje autocestom Dalmatina do bosansko-hercegovačke granice prema Tomislavgradu  i  Parku prirode Blidinje. Smještaj u motelu Hajdučke vrleti (1200 m). Susret s vodičima iz PD Kamešnica Livno.

A: nakon smještaja i kraćeg odmora uspon na Veliki Vran (2047 m). Ukupno 4-5 sati hoda. Povratak u motel, večera i druženje. Noćenje.

B: šetnja oko jezera. Večera i druženje. Noćenje

Petak 20.06. – Nakon doručka polazak autobusom do franjevačkog samostana Masna luka koji je udaljen oko 4 kilometara od motela. Dijelimo se u dvije grupe A i B.

A: Uspon iz Masne luke (1203 m) na najviši vrh planinskog lanca Čvrsnice - Pločno (2228 m). Uspon nije tehnički zahtjevan, ali je dug, prolazi se prekrasnim livadama, kroz šumu, a pri samom vrhu je sipar. Uspon traje 4-5 sati, kao i povratak. Po povratku večera i druženje. Noćenje.

B: Razgled franjevačkog samostana, umjetničke galerije. Šetnja uz jezero Blidinje, obilazak pećine hajduka Mijata Tomića. Obilazak arheološkog nalazišta, te nekropole sa 150 stećaka u Dugom polju pokraj jezera. Povratak u motel „Hajdučke vrleti“. Večera i druženje. Noćenje.

Subota 21.06. _ Nakon doručka uspon na Mali Vilinac i Veliki Vilinac

A: Uspon na Veliki Vilinac (2118 m) drugi po visini vrh na Čvrsnici. Staza ide kroz borovu šumu, a zatim se proteže kamenjarom s klekovinom do vrha Mali Vilinac. Od Malog do Velikog Vilinca staza vodi otvorenim terenom po grebenu. Na putu se nalazi planinarsko sklonište Zaglavlje (1560 m).

Za 3-4 sata stižemo na Veliki Vilinac. S vrha se pružaju prekrasni vidici u svim smjerovima. Po povratku večera, druženje i noćenje

B: Uspon na Mali Vilinac (1988 m). Staza vodi pored skijaških terena,kroz borovu šumu, a zatim kamenjarom s klekovinom do vrha Mali Vilinac. Po povratku večera, druženje i noćenje.

Nedjelja 17.08. – Nakon doručka odlazimo iz Hajdučkih vrleti. Na povratku turistički razgled živopisnog gradića Počitelja na Neretvi (Šišman Ibrahim pašina džamija, Sahat kula…) Nastavljamo u pravcu Imotskog, obilazak grada, Crvenog i Modrog jezera. Nakon pauze za ručak nastavak putovanja prema Rijeci. Povratak se očekuje u kasnim večernjim satima.

PRIJAVE SU ZAKLJUČENE.