Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Hahlić 18.01.-19.01.20.

Slike Ibro

Slike Vedran

Hahlić - Pakleno - Obruč

Dan i datum: 18. i 19. 1. 2020. (subota i nedjelja)

Vrsta prijevoza: Osobni automobili

Mjesto i sat polaska: Podkilavac (most iza zadnje kuće 50 m udaljen) 09:00 sati 

Cijena i način plaćanja:  40 kn noćenje u domu uz važeću planinarsku iskaznicu za 2020.g., 20 kn polog koji se ne vraća u slučaju odustajanja od izleta.

Opis izleta:

1. dan

Od Podkilavca idemo “preko Čeke” oko 45 min kroz šumu, a potom dolazimo na prostrane, brdovite pašnjake preko kojih za oko 2 sata stižemo do doma Hahlić (1097 m N/V)

Nakon odmora produžavamo kroz netaknute prirodne divljine stoljetnih stabala bukve, jele, smreke…. izniklih iz kamene, vapnenačke podloge u podrucje koje je upravo zbog toga nazvano “Pakleno” do Nape, a odatle se penjemo na Bucov plato (1340 m N/V) stjenovitu zaravan ispresjecanu brojnim dubokim pokotinama. Vraćamo se šumskom stazom u planinarski dom Hahlić gdje ćemo prenoćiti. 

2. dan

Ustajemo u 7 h  i nakon doručka krećemo prema vrhu Obruč (1376 m N/V) na koji stižemo za otprilike sat i pol hoda. Obruč je najviši vrh cijeloga masiva popularno zvanog »Grobničke Alpe«. Oko Obruča mogu se susresti divokoze čije je stanište na padini sjeverno od vrha kao I ostala divljač. Na vrhu je prirodno stanište runolista. Sama vršna točka označena je malenim mramornim križem. Sa vrha se pruža lijep pogled na “Grobničke Alpe”, otoke, Učku, Kastavštinu, Grobinštinu, Slovenski Snežnik, Pakleno - tj 360° u krug. Nakon odmora na vrhu Obruča vraćamo se natrag u dom pa se poslije ručka spuštamo u Podkilavac.

Zahtjevnost staze (kondicijska i tehnička):  Kondicijski i tehnički srednje zahtjevna

Oprema: standardna planinarska oprema za dvodnevni izlet (gojzerice obavezne, štapovi, kabanica i naglavna baterija za svaki slučaj, presvlaka i papuče za dom). Sa sobom ponijeti osobnu, planinarsku (neophodna za dobivanje popusta na noćenje) i zdravstvenu iskaznicu te dovoljno vode iako je dom opskrbljen hranom I pićem.

Vodič(i):  Vedran Veletanlić

Prijave i informacije (osoba, broj telefona/mobitela, mail): Vedran Veletanlić, 092/240-7839, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-u za tekuću godinu  te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.