Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

100 ženskeh na Planike 20.03.11.

3. tradicionalni pohod PD Lisina (Matulji)

– 100 ženskeh na Planike

Planik 1272 m

Datum: 20. ožujka 2011.

Dan: nedjelja

Mjesto okupljanja: Krk 6,30h/ Malinska 6,45h/ Kijac 6,55h/ Omišalj 7,05h/ Rijeka 7,30h

Prijevoz: organizirani autobus

Smjer: Poklon – V. Planik – Korita - Brgudac

Trajanje hoda: 5h

Težina puta: lagan označen put

Visinska razlika: +-350 m

Vodička: Sandra Seršić (091/780 83 33) 

 

Opis puta:

Polazak autobusom iz Krka, ukrcaj sudionika iz Rijeke na Plumbumu (Pećine). Okupljanje svih sudionika pohoda u 8,30h na Poklonu (prijevoju koji dijeli Učku od Ćićarije). Krećemo pretežno položitom makadamskom cestom prema Velikom Planiku, najvišem vrhu Ćićarije, pa nastavljamo livadama i šumom sve do sedla koje dijeli Veliki od Malog Planika. Samo zadnjih 20-ak min. hoda malo jači uspon. Ukupno planirano oko 3h laganog hoda do vrha. S vrha se pruža pogled na Učku, Ćićariju i Riječki zaljev. Spust prema Koritima kroz šumu, oko 1,15h laganog hoda. Na Koritima se nalazi nepresušan izvor i korita koja su služila kao pojilište za stoku, te planinarski dom. Stanka i ručak kojim nas časti domaćin (maneštra, kobasica i suho meso) te iznenađenje za sve sudionice. Odlazak do buseva u Brgudac, 45 min.

 

Oprema: zimska odjeća za planinarenje, gojzerice, gležnjače (gamaše), štapovi, čaj i okrepa, planinarska, zdrastvena i osobna iskaznica.

 

Napomene:

  • Na izlet su više nego dobrodošli muški članovi!
  • Cijena izleta: oko 50,00 kn za prijevoz busom, što će ovisiti o broju sudionika, odnosno 25 kn za sudionike koji će se ukrcati u Rijeci.
  • Molimo sve koji su u mogućnosti da pripreme slastice kojima bi počastili i zahvalili domaćinu na gostoprimstvu! Bez brige nećete ih morati nositi na leđima već ćemo organizirat prijevoz do Korita!
  • Izlet na vlastitu odgovornost!

Slike Dragan N.

Slike Ibro

Slike Vilma